Advokatfirmaet Vingaardshus logo

46 92 92 00

Fast ejendom
Andelsboligforeninger

Del artiklen

Mere robuste andelsboligforeninger – nye regler for andelsboligforeninger

24. maj 2018

I tirsdags den 22. maj 2018 vedtog Folketinget et lovforslag, der medfører krav om, at en andelsboligforenings stiftelsesbudget skal dække 15 år mod nu 10 år, at der ved stiftelsen af en andelsboligforening foreligger en vedligeholdelsesplan for en periode på minimum 15 år og en begrænsning i muligheden for finansiering med afdragsfrie lån ved andelsboligforeningens stiftelse.

Formålet med lovændringen er at bidrage til den økonomiske robusthed af foreningen og sikre, at andelsboligforeningen ikke bliver økonomisk tynget af et vedligeholdelsesefterslæb. 

Forældelsesfristen for rådgivning forlænges

Derudover forlænges forældelsesfristen for rådgivning af en andelsboligforening om lån og kreditter fra 3 år til 6 år. Den gældende forældelsesfrist på 6 måneder for krav om tilbagebetaling af erlagt overpris for en andelsbolig ophæves tillige, så den generelle forældelsesfrist i forældelsesloven på 3 år vil gælde fremover. 

Der fastsættes regler vedrørende lejefastsættelse, forudbetalt leje og depositum for de tidligere andelshavere i  andelsboligforeninger, der opløses som følge af salg af andelsboligforeningens ejendom på tvangsauktion eller som følge af andelsboligforeningens konkurs.

Bestyrelsens opgaver præciseres

Herudover præciseres bestyrelsens opgaver og ansvar i en andelsboligforening, og der indsættes en generalklausul, som skal modvirke, at en generalforsamling træffer beslutninger, som kan skaffe visse andelshavere eller andre en utilbørlig fordel på andre andelshaveres eller andelsboligforeningens bekostning. 

Ændringerne skal træde i kraft den 1. juli 2018, og lovforslaget er i Folketinget blevet behandlet under overskriften ”Mere robuste andelsboligforeninger”.

Fast ejendom
Andelsboligforeninger

Del artiklen

Specialisterne

Mere viden

Skriv til os

Har du spørgsmål eller brug for hjælp? Eller ønsker du at blive ringet op?

Send os hurtigt og nemt en besked her.

Vi anbefaler, at du ikke fremsender følsomme persondata her. Det kan du i stedet gøre her via en sikker mail til os.

Du kan læse mere om vores persondatapolitik her.

Din meddelelse er modtaget

Tak for din henvendelse – Vi har modtaget din meddelelse, og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

De bedste hilsner fra

Advokatfirmaet Vingaardshus