Advokatfirmaet Vingaardshus logo

GDPR og Persondata

GDPR og Persondata

Databeskyttelsesloven
Persondata

Advokat Jane Kjær Klausen står sammen med ledelsesrådgiver Annette Omøe bag Det nordjyske HR & jura sparringsnetværk.

Læs mere her.

GDPR og persondata er betegnelsen for ”General Data Protection Regulation”, også betegnet som Databeskyttelsesforordningen.

De eksisterende GDPR-regler trådte i kraft med virkning fra den 25. maj 2018 som erstatning for de tidligere regler (Persondataloven fra 2000). Den teknologiske udvikling og de medfølgende udfordringer med at beskytte personoplysninger i Danmark og resten af EU havde betydet, at såvel private virksomheder som offentlige myndigheder udnyttede personoplysninger i et stort omfang. EU landene vedtog derfor den nye forordning.

Der er tale om fælles EU-regler for databeskyttelse, der gælder for den behandling af oplysninger om personer, som foretages af private virksomheder, foreninger og offentlige myndigheder indenfor EU.

GDPR medfører en række grundlæggende rettigheder for EU-borgerne, og har tillige medført en opstramning i forhold til krav om dokumentation for overholdelse af reglerne.

Advokatfirmaet Vingaardshus rådgiver klienter i forbindelse med Persondataret – GDPR. Det kan være rådgivning i forbindelse med implementering af persondataforordningen og databeskyttelsesloven i forbindelse med etablering af din virksomhed, eller rådgivning i forbindelse med overholdelse og løbende ajourføring af det nødvendige dokumentationsmateriale vedrørende håndtering og opbevaring af persondata.

Advokatfirmaet Vingaardshus har en betydelig erfaring med persondataret og hjælper en række forskellige virksomhedstyper i forbindelse implementering og overholdelse af de persondataretlige regler, og vi bistår i forbindelse med udarbejdelse af de dokumenter der er behov for i forbindelse med dokumentation for efterlevelse af de persondataretlige regler.

Du kan blandt andet finde rådgivning vedrørende følgende forhold:

  • Compliancevurdering, generelle spørgsmål vedrørende implementering og fortolk-ning af GDPR og databeskyttelsesloven
  • Politikker for behandling af personoplysninger
  • Databehandleraftaler
  • Aftaler om fælles dataansvar
  • God databehandlingsskik
  • Videregivelse af persondata
  • Efterlevelse af oplysningsforpligtelse
  • Internationale dataoverførsler
  • Behandling af kunder og medarbejderes persondata
  • Brug af persondata i forbindelse med markedsføring
  • De registreredes rettigheder, herunder begæringer om indsigt, rettelse og sletning
  • Handlinger, der skal foretages i forbindelse med sikkerhedsbrud
  • Anmeldelse til Datatilsynet
  • Assistance i forbindelse med tilsyn fra Datatilsynet
  • Brug af cookies på hjemmesider
  • Due diligence i forbindelse med virksomhedsoverdragelser
  • Risikovurderinger
Databeskyttelsesloven
Persondata

Har du spørgsmål eller brug for hjælp? Eller ønsker du at blive ringet op?

Send os hurtigt og nemt en besked her.

Vi anbefaler, at du ikke fremsender følsomme persondata her. Det kan du i stedet gøre her via en sikker mail til os.

Du kan læse mere om vores persondatapolitik her.

Advokat Jane Kjær Klausen står sammen med ledelsesrådgiver Annette Omøe bag Det nordjyske HR & jura sparringsnetværk.

Læs mere her.

Del artiklen

Specialisterne

Mere viden

Skriv til os

Har du spørgsmål eller brug for hjælp? Eller ønsker du at blive ringet op?

Send os hurtigt og nemt en besked her.

Vi anbefaler, at du ikke fremsender følsomme persondata her. Det kan du i stedet gøre her via en sikker mail til os.

Du kan læse mere om vores persondatapolitik her.

Opret en inkassosag

Lad os gøre arbejdet for dig.

  • Udfyld formularen
  • Upload den ubetalte faktura
  • Tryk send

Vi anbefaler, at du ikke fremsender følsomme persondata her. Det kan du i stedet gøre her via en sikker mail til os.

Du kan læse mere om vores persondatapolitik her.

Din meddelelse er modtaget

Tak for din henvendelse – Vi har modtaget din meddelelse, og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

De bedste hilsner fra

Advokatfirmaet Vingaardshus

Din inkassosag er i gode hænder

Vi har nu modtaget din inkassosag, og vi vender tilbage til dig hurtigst muligt.

De bedste hilsner fra

Inkassoteamet hos Advokatfirmaet Vingaardshus