Advokatfirmaet Vingaardshus logo

46 92 92 00

Lovforslag om ny ejerlejlighedslov

6. februar 2020
Fast ejendom

Boligminister Kaare Dybvad har fremsat lovforslag om en ny ejerlejlighedslov. Lovforslaget har været igennem 1. behandling og ligger nu i udvalget. Udvalgets arbejde forventes afsluttet ultimo marts 2020. Vi gennemgår her de væsentligste ændringer.

Indholdet i forslaget til den nye ejerlejlighedslov

Lovforslaget indeholder mange ændringer i forhold til den nuværende ejerlejlighedslov. Eksempelvis indeholder loven en langt mere detaljeret regulering om ejerforeningens forhold herunder til de enkelte ejere og deres lejere. Sanktionerne overfor de ejere og lejere, som gør sig skyldige i misligholdelse overfor foreningen, skærpes, og der vil efter lovforslaget være mulighed for at pålægge en ejer en bod på op til 10.000 kr. i førstegangsforseelser og op til 20.000 kr. i gentagelsestilfælde. Ejerforeningen vil også få hjemmel til at ekskludere en ejer og derved tvinge ejeren til at flytte og sælge ejerlejligheden. 

Den nuværende bestemmelse i ejerlejlighedslovens § 2, stk. 4 om stemmebegrænsning for ejere af flere lejligheder, falder bort. 

Muligheden for fremadrettet at opdele bygninger i ejerlejligheder ændres ikke radikalt. Det havde været drøftet, om andelsboligforeninger skulle kunne omdannes til ejerforeninger, men dette har boligministeren fravalgt. Dog vil andelsboliger med højst 2 beboelseslejligheder kunne omdannes til ejerlejligheder. 

LÆS MERE OM:

Fast ejendom

Del artiklen

Specialisterne

Skriv til os

Har du spørgsmål eller brug for hjælp? Eller ønsker du at blive ringet op?

Send os hurtigt og nemt en besked her.

Vi anbefaler, at du ikke fremsender følsomme persondata her. Det kan du i stedet gøre her via en sikker mail til os.

Du kan læse mere om vores persondatapolitik her.

Din meddelelse er modtaget

Tak for din henvendelse – Vi har modtaget din meddelelse, og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

De bedste hilsner fra

Advokatfirmaet Vingaardshus