Advokatfirmaet Vingaardshus logo
Inkasso

Del artiklen

Fakta om inkasso: kompensationsgebyr

11. januar 2022

Undgå at snyde dig selv for kompensation, hvis en kunde ikke betaler sin regning til tiden. Du kan nemlig pålægge den ubetalte faktura et kompensationsgebyr. Det er dog ikke alle debitorer, du må pålægge et kompensationsgebyr.  

6 ting, du (måske) ikke vidste om kompensationsgebyr

(men som er ret væsentlige at vide, så du ikke snyder dig selv for penge)

Du kan som nævnt ikke bare pålægge kompensationsgebyr på alle rykkere. Bliv klogere på reglerne for kompensationsgebyret her.

  1. Et kompensationsgebyr et gebyr, som en kreditor må pålægge en virksomhed, der ikke har betalt sin regning på forfaldsdagen, jf. rentelovens § 9a, stk. 3. Du må altså kun pålægge kompensationsgebyret på en rykker til en virksomhed.
  2. Hvor meget må du opkræve? Kompensationsgebyret udgør som minimum kr. 310.
  3. Kompensationsgebyret kan ikke pålægges privatpersoner, som har betalt sin regning for sent. Debitor skal altså være en virksomhed. 
  4. Retten til at kræve kompensation for dine inddrivelsesomkostningerne er ikke betinget af, at du som kreditor allerede har rykket for manglende eller forsinket betaling. Du må derfor gerne pålægge kompensationsgebyret på den første rykker.
  5. Udover kompensationsgebyret er du som kreditor stadig berettiget til at opkræve rykkergebyrer og øvrige inkassoomkostninger hos debitor. Kompensationsgebyret udelukker altså ikke andre gebyrer. 
  6. Har du glemt at pålægge debitor et kompensationsgebyr, sørger vi for at få det med, når vi iværksætter inkassoskridt vedrørende dine tilgodehavender. 

Vil du vide mere om inkassomulighederne? 

Har du styr på, hvordan du registrerer en kunde korrekt? Og ved du, hvilken betydning de korrekte oplysninger har for dine muligheder for at inddrive pengene via inkasso, hvis kunden mod forventning ikke betaler? Det har vi samlet mere information om her>>>

Inkasso

Del artiklen

Specialisterne

Mere viden

Skriv til os

Har du spørgsmål eller brug for hjælp? Eller ønsker du at blive ringet op?

Send os hurtigt og nemt en besked her.

Vi anbefaler, at du ikke fremsender følsomme persondata her. Det kan du i stedet gøre her via en sikker mail til os.

Du kan læse mere om vores persondatapolitik her.

Din meddelelse er modtaget

Tak for din henvendelse – Vi har modtaget din meddelelse, og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

De bedste hilsner fra

Advokatfirmaet Vingaardshus