Advokatfirmaet Vingaardshus logo

Del artiklen

50 år med juridisk rådgivning til nordjysk erhvervsliv og nordjyderne

1. april 2020

D. 1. april 2020 er en mærkedag for Advokatfirmaet Vingaardshus. Her er det nemlig 50 år siden, at 6 mindre advokatfirmaer rykkede ind i det nyopførte kontorfællesskab ”Vingårdshus” i Vingårdsgade 22 i hjertet af Aalborg og siden hen voksede sig til dét, der i dag er Advokatfirmaet Vingaardshus.  

– Der er sket meget igennem de sidste 50 år. Både i branchen, der er blevet præget af en større specialisering, men selvfølgelig også på medarbejdersiden, hvor der naturligvis har været en løbende udskiftning, fortæller advokat og indehaver Peter Lau Lauritzen. 

– Men kendetegnet for den oprindelige konstellation fra 1. april 1970 med fokus på ekspertise og engagement har bidt sig fast og gælder stadig i 2020, og vi har mange medarbejdere, som har været med i både 10, 20, 30 og 40 år, fortsætter Peter Lau Lauritzen. 

Stadig på kontoret efter 50 år

K. Dyhrberg Nielsen er én af grundlæggerne, og han er stadig tilknyttet kontoret – om end i væsentligt mindre omfang end tidligere, da han praktiserede som advokat. I dag passer han forskellige bestyrelsesposter. 

– Tanken i 1970 var rationalisering, fortæller K. Dyhrberg Nielsen. 

– Vi ville fortsætte som seks advokatforretninger i ét kontorfællesskab med fælles skrivestue, bogholderi, reception osv., men det viste sig med tiden, at med forskellige systemer, brevpapir, kontokort mm., skabte det større udfordringer for specielt sekretærerne. Derfor indså man, at det var nødvendigt at fusionere og skabe fælles systemer for alle, fortæller Dyhrberg om filosofien bag det hele. 

– Det har helt sikkert været en fordel at samle det hele under én virksomhed. Dér blev kimen lagt til, at den enkelte advokat har kunnet specialisere sig dybere i forskellige juridiske områder i stedet for at skulle favne mange områder på generalistniveau. Dét er en vigtig faktor for både vores klienter og os selv i dag, fortæller Peter Lau Lauritzen.

Advokatfirmaet Vingaardshus anno 2020

Og hvem er Advokatfirmaet Vingaardshus så i 2020? Her er der tale om 56 medarbejdere, der tilsammen udgør et moderne advokatfirma med en bred palette af juridisk rådgivning til både det nordjyske erhvervsliv og nordjyderne. Virksomheden tæller i alt 22 advokater. 

– Vi har indgået i fusioner et par gange. Senest i 2010, hvor Advokatfirmaet Boel flyttede over på den anden side af gaden fra Tiendeladen til Vingårdsgade og blev en del af Vingaardshus. Og i dag er vi så et af Nordjyllands største advokatfirmaer, fortæller Peter Lau Lauritzen. 

– Det forpligter at have den størrelse, som vi har, men jeg har sagt det før og siger det gerne igen: medarbejderne er dybt engagerede og fagligt stærke på deres felter, og det er en afgørende faktor for fortsat at kunne drive en succesfuld og respekteret advokatvirksomhed, fortsætter Peter Lau Lauritzen. 

Markering af jubilæet

Det var planen, at jubilæet skulle markeres internt på jubilæumsdagen. Men set i lyset af den nuværende situation, bliver de planer naturligvis udskudt, ligesom det heldagsarrangement, som alle medarbejdere var inviteret med til senere i april, også bliver udskudt. 

– Medarbejderne er en vigtig ressource i vores dagligdag, så vi havde valgt at anerkende den daglige indsats med et stort arrangement – det har de fortjent! Nu må vi så bare afvente og se, hvornår det bliver muligt at samles til et sådant arrangement senere, fortæller Peter Lau Lauritzen.

– Og så ser vi frem til 50 år mere, hvor vi forventer yderligere fokus på specialisering for den enkelte medarbejder. Advokaten har en rolle som betroet rådgiver, og det bliver uden tvivl mere udpræget de kommende år. Digitaliseringen gør også sit indtog i advokatbranchen, så det bliver spændende, hvor det fører os hen. Men vi er i hvert fald klar til at tage imod de udfordringer og opgaver, som ligger og venter ude i fremtiden, slutter Peter Lau Lauritzen af.  

Del artiklen

Mere viden

Skriv til os

Har du spørgsmål eller brug for hjælp? Eller ønsker du at blive ringet op?

Send os hurtigt og nemt en besked her.

Vi anbefaler, at du ikke fremsender følsomme persondata her. Det kan du i stedet gøre her via en sikker mail til os.

Du kan læse mere om vores persondatapolitik her.

Din meddelelse er modtaget

Tak for din henvendelse – Vi har modtaget din meddelelse, og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

De bedste hilsner fra

Advokatfirmaet Vingaardshus