Find medarbejder
Find medarbejder

Nye krav til webbutikker

TRB.jpg
af advokat Tim Rosenkrantz Buur
27-01-2016

Fra den 15. februar 2016 bliver den fælleseuropæiske online klageportal "ODR-platformen" (Online Dispute Resolution) tilgængelig.

Formålet med ODR-platformen er at gøre det nemmere at håndtere forbrugerklager over online køb af varer og tjenesteydelser. ODR-platformen skal således gøre det nemmere for forbrugere i Europa at klage direkte til den europæiske virksomhed, hvor de har købt en vare, som giver anledning til at klage.

Oplysningspligt på webshop og i standardbetingelser

Som følge af oprettelsen af ODR-platformen skal alle indehavere af onlinebutikker rettet mod forbrugere i Europa oplyse om ODR-platformen og om muligheden for at benytte denne til at klage/løse tvister mellem den erhvervsdrivende og forbrugeren.

Den erhvervsdrivende skal dermed fremover både på sin webshop og i sine standardbetingelser linke til ODR-platformen. På tilsvarende vis skal den erhvervsdrivende, hvis denne markedsfører sig via e-mail i f.eks. nyhedsbreve, elektroniske tilbudsaviser eller lignende, ligeledes give de samme oplysninger.

Du finder ODR-platformen her>>> 

Vores anbefaling

Advokatfirmaet Vingaardshus anbefaler, at indehavere af onlinebutikker, som henvender sig til forbrugere i Europa, hurtigst muligt får indarbejdet de nye krav på deres hjemmeside og i deres standardbetingelser.

Hvis du ønsker yderligere information om udarbejdelse eller revidering af standardvilkår – herunder indarbejdelse og henvisning til ODR-platformen - så kontakt advokat Tim Rosenkrantz Buur, tel. 27269223 eller advokat Peter Lau Lauritzen, tel. 46929241.


Er du gået glip af vores øvrige nyheder? Fortvivl ej, du finder dem allesammen her