Find medarbejder
Find medarbejder

Ny afgørelse fra Højesteret sikrer rettighederne for lejere

Anne-Henriksen.gif
af advokat Anne Henriksen
01-05-2018

Højesteret har i dag været med til at sikre rettighederne for de mange mennesker, der bor i en lejebolig. Og som bor i lejligheden med respekt for sine naboer.

Højesteret har i dag afsagt dom i en sag, hvor lejerens søn havde begået kriminalitet i nærheden af lejemålet. Sønnen havde kastet med sten, andre genstande og flasker med brændbar og antændt væske mod polititjenestemænd på et befærdet område, hvor der også var mindre børn til stede. Kriminaliteten var egnet til at skabe utryghed, og derfor havde udlejer med rette ophævet lejeaftalen, og den pågældende skal således fraflytte lejemålet.
 
Med den nuværende lejelovgivning kan det være svært for landets udlejere at opsige en lejer, også selv om denne lejer er til væsentlig gene for andre lejere. Men i tråd med regeringens seneste udmeldinger, har domstolene nu også fået øjnene op for, at man skal beskytte de lejere, der ikke skaber problemer, mod dem der gør det.

Hvis du vil vide mere om afgørelsen eller har brug for juridisk rådgivning i forbindelse med lejebolig, er du velkommen til at kontakte advokat Anne Henriksen på telefon: +45 46 92 92 00 eller e-mail: ah@vingaardshus.dk

 

Er du gået glip af vores øvrige nyheder? Fortvivl ej, du finder dem allesammen her