Find medarbejder
Find medarbejder

Manglende kryptering af arbejdscomputer kan give bøde

pexels-nao-triponez-792199.jpg
Dataansvarlig skal sikre tilstrækkeligt sikkerhedsniveau
01-11-2022

Arbejdsgivere skal sørge for kryptering på medarbejdernes arbejdscomputere, hvis medarbejderne behandler personoplysninger. En arbejdsgiver, som er en myndighed, har fået en bøde på 50.000 kr. for ikke i tilstrækkelig grad at have sikret personfølsomme oplysninger. 

Sagen kort

Arbejdsgiverens HR-medarbejdere havde fået tilladelse til at behandle personoplysninger lokalt på deres bærbare computere, idet arbejdsgiverens Citrix-system af og til skabte problemer for medarbejderne. Arbejdsgiveren havde dog indskærpet over for HR-medarbejderne, at de ikke måtte gemme personfølsomme oplysninger på harddisken. 

Desværre skete der det uheldige, at en af HR-medarbejdernes bærbare computere blev stjålet. 

Datatilsynet gik herefter ind i sagen, og arbejdsgiveren er ved retten blevet idømt en bøde på 50.000 kr. 

Dataansvarlig og databehandler skal sikre tilstrækkeligt sikkerhedsniveau

Det var ikke tilstrækkeligt, at der var givet instrukser til medarbejderne om at slette oplysninger efter endt behandling. Arbejdsgiveren burde have sikret de bærbare computere med kryptering.

Som dataansvarlig og som databehandler har man pligt til at sørge for et tilstrækkeligt sikkerhedsniveau, så fysiske personers GDPR rettigheder ikke tilsidesættes. Har du som arbejdsgiver medarbejdere, der behandler personoplysninger på lokale enheder, skal du derfor sikre, at behandlingen foregår på en sikker måde ved f.eks. at kryptere den bærbare computer. 

Spørgsmål til behandling af persondata?

Hvis du har spørgsmål til behandling af persondata, kan du kontakte advokat Jane Kjær Klausen, som er ekspert på området.  Du kan fange hende på tlf. 46 92 92 85 eller jkk@vingaardshus.dk.

Advokat Jane Kjær Klausen er også fast specialist i Det nordjyske HR og jura sparringsnetværk - læs mere her>>>

Advokat Jane Kjær Klausen er specialiseret i whistleblowerordningen
Advokat Jane Kjær Klausen er blandt andet specialiseret i whistleblowerordninger, persondataret og ansættelsesret og rådgiver både store og små virksomheder.


Er du gået glip af vores øvrige nyheder? Fortvivl ej, du finder dem allesammen her>>>