Find medarbejder
Find medarbejder

Kontrakter og aftaler bliver mere komplicerede: nordjysk sportsliv trænger til en stærk medspiller

Sportsretsteamet_hos_Vingaardshus_-_Lasse_Schwartz_Joergensen_og_Philip_Kusk.jpg
Advokat Lasse Schwartz Jørgensen og advokatfuldmægtig Philip Kusk rådgiver bl. a. indenfor sportsret.
  • Sportsretsteamet_hos_Vingaardshus_-_Lasse_Schwartz_Joergensen_og_Philip_Kusk.jpg
  • Sportsretsteamet_hos_Vingaardshus_-_Lasse_Schwartz_Joergensen_og_Philip_Kusk_-_2.jpg
12-08-2021

De nordjyske sportsklubber og –foreninger har behov for at fokusere på spillet på banen, men mængden af paragraffer i aftaler og kontrakter fjerner dyrebar tid fra det essentielle: passionen til sporten. Nu får de nordjyske sportsklubber og –foreninger dog bedre mulighed for at få rådgivning om kontrakter, aftaler mm. fra bl.a. tidligere professionel fodboldspiller og tidligere elitefodboldtræner. Advokatfirmaet Vingaardshus styrker nemlig teamet med fokus på rådgivning inden for sportsret. 

Hidtil har advokat Lasse Schwartz Jørgensen, der har en baggrund som tidligere professionel fodboldspiller, stået i spidsen for sportsretsteamet hos det nordjyske advokatfirma. Nu kommer advokatfuldmægtig Philip Kusk, der har erfaring som elitefodboldtræner og som har specialiseret sig inden for sportsret, også med på holdet. Begge kender den passion og kærlighed til sporten, som både klubber, spillere og trænere er drevet af, men de har også selv set og oplevet, hvor meget fokus paragrafferne stjæler, og det forsøger de at lave om på i deres rådgivning. 

- Jeg ved om nogen, hvor kompliceret og uoverskueligt det som spiller kan være at indgå kontrakt med en klub, og jeg ville ønske, jeg selv havde fået bedre rådgivning dengang, fortæller advokat Lasse Schwartz Jørgensen, der har en fortid som professionel fodboldspiller i både Silkeborg IF, Keflavik og AB.

- I dag har jeg en helt anden forståelse for og viden om processen qua mit erhverv som advokat. Det er ikke kun kompliceret for spillerne. Klubber, trænere og agenter står i samme situation, og vi ser en tendens til, at der efterhånden er så mange svære detaljer og risici at navigere rundt i, at det desværre går ud over sporten. Og det er virkelig trist, for alle omkring sporten – om det så er fodbold, tennis, håndbold, kajakroning eller noget helt femte – nærer jo en kæmpe kærlighed til sporten, fortsætter advokat Lasse Schwartz Jørgensen. 

Sportsretsteamet hos Advokatfirmaet Vingaardshus rådgiver en række topklubber, spillere, trænere og agenter inden for elitesporten i hele Danmark og flere europæiske lande, og det er ikke kun advokat Lasse Schwartz Jørgensen, der trækker på sin erfaring fra det professionelle fodboldmiljø. Også advokatfuldmægtig Philip Kusk har rødder i elitefodbolden som træner for en række ungdomshold.

- Gennem mine mange år i elitefodboldverdenen har jeg oplevet mange situationer, hvor bedre juridisk rådgivning havde haft afgørende betydning. Derudover har jeg gennem mit jura-studie specialiseret mig inden for sportsret med særligt fokus på spillerkontrakter. Den erfaring skal jeg bruge nu, så det nordjyske sportsliv kan fokusere mere på spillet på banen end dét, der foregår udenfor, fortæller advokatfuldmægtig Philip Kusk. 

- Vi kender den passion, som klubberne, trænerne og spillerne er drevet af. Og vi har som sagt oplevet på egen krop, hvor meget en dårlig aftale eller kontrakt kan få af betydning for sporten. Der kommer vi ind som medspiller for de involverede parter, så de kan fokusere på det vigtige: sporten, fortsætter advokat Lasse Schwartz Jørgensen.

- Det drejer sig ikke kun om den fysiske sport. Mange sætter spørgsmålstegn ved, om e-sport er en sport, og i juraens verden kan vi kun komme med et stort, rungende JA som svar på det spørgsmål. E-sportsspillere er ansat på kontrakt på samme måde som f.eks. fodboldspillere, men pt. er e-sporten bagud på det regulatoriske område ift. traditionelle sportsgrene som håndbold og fodbold, så det er klart vores anbefaling for e-sporten at være opmærksom og søge rådgivning – og det drejer sig både om spillere og klubber, slutter advokatfuldmægtig Philip Kusk. 

Kontakt sportsretsteamet

Sportsretsteamet hos Vingaardshus

Advokat Lasse Schwartz Jørgensen, lsj@vingaardshus.dk, tlf. 30 42 12 45

Advokatfuldmægtig Philip Kusk, pku@vingaardshus.dk, tlf. 26 16 08 63


Er du gået glip af vores øvrige nyheder? Fortvivl ej, du finder dem allesammen her>>>