Find medarbejder
Find medarbejder

Hvad skal der ske med din digitale arv?

LIW.jpg
af advokat Lise Wilson
20-02-2018

Digital arv kan defineres som digitale ejendele, typisk indhold som har følelsesmæssig, økonomisk eller praktisk værdi for dig eller dine nærmeste og som oftest ligger lagret bag personlige kodeord.

Disse digitale ejendele kan ligge lokalt på hardware (computer, telefon, tablet) eller online (Google Drive, Dropbox eller andet).

Udfordringen er, at rigtig mange – de fleste – ikke har taget stilling til hvad der skal ske med disse ejendele/oplysninger, når de dør.

Er der tale om ejendele af økonomisk værdi (ex Blogs, hjemmesider mm) bør man overveje, hvem denne værdi skal tilfalde, og hvorledes det rent praktisk skal håndteres.

Er der tale om ejendele af praktisk værdi, bør man sikre, at ens efterladte kan få adgang til disse oplysninger.

For sikring af digitalt indhold på eget hardware kan password-deling være en fornuftig mulighed.

For online services er password-deling oftest imod brugerpolitikken og også imod hensigten med passwords. Dog er det pt. den bedste løsning for mange services.

En håndfuld services giver mulighed for at ens konto kan gøres tilgængelig for andre i tilfælde af lang tids fravær (f.eks. ved død). Funktionen kræver dog at kontoejer giver adgang til kontoen før sin død.

Er der tale om følelsesmæssige oplysninger bør man overveje om de skal slettes, når man dør - eller hvem der i givet fald skal have adgang til disse oplysninger, og hvorledes de skal formidles.

Med oprettelse af et testamente kan du dels tage stilling til hvorledes en evt. økonomisk værdi skal fordeles, dels sørge for, at dine efterladte kan - eller ikke kan - få adgang til dine oplysninger på nettet, ligesom du kan afgive instrukser for, hvorledes oplysningerne må anvendes – eller om de skal slettes.


Vi tilbyder et gratis ”familietjek” – til vurdering af, hvorvidt du har behov for oprettelse af et testamente eller anden juridisk løsning for at sikre dig og dine nærmeste mest muligt.

Kontakt vores kontor for aftale af møde på tel. 4692 9248 eller pr. mail: HNO@vingaardshus.dk


Er du gået glip af vores øvrige nyheder? Fortvivl ej, du finder dem allesammen her